Hur bokför man Payson automatiskt

Förberedelser

Sätt upp konton i bokföringen

Payson fungerar som ett bankonto därför behöver lägga upp det som bankonto i bokföringen vi föreslår 1931, men alla 19 konton fungerar. I exemplen nedan kommer vi använda 6570 som kostnadskonto för avgifterna från payson.

Vill ni ha ett separat kostnadskonto för alla avgifter rekommenderar vi att ni skapar ett i spanet 6571-6579 och använder detta.

Berätta för oss om ditt företag

I inställningarna i vårt system behöver du ange företagsuppgifter samt bokföringsuppgifter för ert företag så vi kan bokföra ditt företag på korrekt sätt.

Hämta bokföringsunderlag

Du behöver också hämta bokföringsunderlaget från Payson. Detta gör du enklast genom att logga in och gå till rapporter. Under skapa väljer du mellan vilka datum du vill ha bokföringsunderlaget och att du vill ha det i Csv format och sedan skapa rapport. Det är väldigt viktigt att du väljer att ladda ner bokföringsunderlaget i CSV annars kommer du senare få ett felmeddelande när du försöker importera filen hos oss

Skapa verifikationer

Att skapa versifikationerna är lätt att du behöver gör är att välja en underlagsfilen och vi skapar automatiskt upp alla verifikationer som krävs som SIE fil som du kan importera i ert affärsystem

Importera verifikationerna till ditt affärsystem

Logga där efter in i ditt affärsystem och välj import av SIE. Beroende på affärsystem ser och fungerar detta lite olika. Är du osäker kontakta din leverantör av affärsystem.