Konsult inom systemutveckling

Som konsult inom systemutveckling har Robin Persson många års erfarenhet från olika företag och verktyg

Erfarenheter

Scania; Softcode - Sj Robin har jobbat som konsult mot flera kända svenska företag. Bland annat har han varit med och byggt internationelt intranät åt Scania, han har också vidareutvecklat XOD som SJs trafikledning använder för att upptäcka förseningar och därefter besluta samt informera om en lösning.

Verktyg som Robin brinner lite extra för

Vue.js

Vue.js är ett framework för att skapa reaktiva webbaplikationer. Reaktiv webbaplikationers största fördel är att det ger användaren en sömlös upplevelse utan några omladdningar vid navigering i applikationen.

Nuxt.js

Nuxt.js är ett framwork som bygger på Vue.js för att skapa SPA och PWA. Nuxt.js hjälper till med nästan allt som behövs för att bygga en användarvänlig webbaplikation med hög prestanda. En av funktionerna är SSR(Server side rendering) vilket gör att webbläsaren tar emot hur webbaplikationen ska se ut vid start. Detta gör att användaren snabbare får se det som betyder något, dvs kortare tid med en blank vit skärm när sidan laddas.

Bulma

Beroende på kunders behov kring design använder jag olika css framework, min favorit är Bulma då det är lätt att skapa HTML som blir enkel att läsa. Om HTML koden är lättläst blir det enklare för utvecklare att förvalta systemet vilket bidrar till billigare förvaltningskostnader.

Fastify

Fastify är ett webbframework som gör det lätt att skapa REST API:er som är lätt att förstå utan att tumma på prestandan. Fastify har många färdiga plugin av hög kvalite vilket göra att tiden läggs på att utveckla det som är tillför kunden nytta.